Info / Tilmeldning til kajakkursus

Tilmeldning til kajakkursus

Datoerne for kajakkurser.

Der forventes afholdt 2 turkajakkurser i 2018.
Hold 1: Datoer klar i januar
Hold 2: Datoer klar i januar

For begge hold
Infoaften for deltager: Dato klar i januar
Skive Badeland - Øvelser: Dato klar i januar

Tilmeldingsformular er nederst på siden

Ungdomsroer
For unge under 18år, tjek ungdomssiden.

Betaling for deltagelse.

• Turkajakkursus seniorer kr. 1600,00. Dette beløb er betaling for kurset og dækker tillige medlemskab i roklubben i april kvartal.

• Turkajakkursus for roer under 25 år kr. 800,00. Dette beløb er betaling for kurset og dækker tillige medlemskab i roklubben i april kvartal.

• For deltagere i turkajakkurset som allerede er medlem af Skive Roklub gives der kr. 800,00 i rabat pr. halvår man har været medlem, der vil dog være en minimumsbetaling på kr. 200,00 som dækker morgenkaffe i weekenden og IPP2 bevis efter frigivelse. Se nærmere under kontingentsatser

• Betaling skal ske inden kurset påbegyndes (senest i forbindelse med informationsmødet). Vi modtager Dankort.

Weekendkurset forgår begge dage fra kl. 9.00 til cirka kl. 16.00.

Inden kurserne afholdes et fælles informationsmøde i roklubben tirsdag d. 2. maj kl. 19.00, for alle der har tilmeldt sig og er blevet optaget på et af weekend-kurserne. Der er mødepligt for alle tilmeldte denne aften. Der optages maksimum 15 personer pr. hold.

For kajakroer er der øvelse af makkerhjælp mm. i svømmehal inden vi starter på fjorden, så I har prøve og kender øvelsen inden i kommer på fjorden. Torsdag d. 4. maj

Der er mange private, efterskoler og højskoler som udbyder kajakkurser. Disse kurser er af forskellige omfang. Så derfor godkender Skive Roklub ikke altid den slags kurser som adgangsgivende til at blive frigivet som kajakroer i klubben. Har du gennemført et instruktionsforløb i en klub under DKF eller mener du selv du er en øvet kajakroer, så kontakt den kajakansvarlige.

Kajak

Skive Roklub bruger DKFs (Dansk Kano og Kajaksforbund), standard IPP(Euro Paddle Pass)

Kurserne i kajakroning skal gøre dig så fortrolig med at ro i kajak, at du frit kan benytte klubbens kajakker (cirka 80 kajakker i både tur-, hav og kapkajakker).

Der er mødepligt begge dage på kurserne samt til informationsmødet, og vi er meget nøjeregnende med at mødepligten bliver overholdt.
I løbet af kurserne bliver der roet ture på fjorden og gennemført entringsøvelser, så alle kommer i vandet. Kurserne omfatter som nævnt tillige en aften før kursusweekenden (informationsmødet) hvor der er introduktion til Skive Roklub og hvor der fortælles lidt om det at ro i kajak (og inrigger) og gives alle nødvendig praktiske oplysninger om rokurserne.

Betingelser for deltagelse:

● at du kan svømme mindst 600 meter (skal efterfølgende bevises hvert år).
● at du er indstillet på at møde op på alle kursusdagene
● at du er indstillet på at komme til informations/introduktionsmødet
● at du deltager i øvelsesaften i Skive Badeland.
● at du har betalt kursusgebyr.

Af sikkerhedshensyn optages ikke medlemmer som lider af f.eks. bevidsthedsberøvende eller lignende sygdom (epilepsi).
Udover ovennævnte kræver det ikke særlige færdigheder at ro kajak eller inrigger. Stort set alle kan uden videre lære det.

Udstyr
Klubben stiller alt materiel og udstyr til rådighed. Vi anbefaler i øvrigt, at du undlader at købe materiel og udstyr, før du har fået rutine som roer.

Beklædning
Det kræver heller ikke særlig påklædning at ro. Du kan bruge det du har: såsom svedundertøj, tights eller shorts, sweatshirt eller t-shirt og en tynd løbejakke eller lignende for at holde vind og vand ude, samt et par tykke uldsokker. Vi anbefaler også, at du venter med at købe speciel-beklædning inden kurset.
Undlad tøj som er lavet af bomuld, da det bliver tungt når det bliver vådt, og dermed bliver svært at svømme med ligesom det tager lang tid om at tørre. Medbring 2 sæt tøj pr. dag.

Forslag til rotøj kajakPå billedet er et forslag til rotøj.
1 par lange svedbukser
1 par tights/shorts
2 langærmet svedtrøjer
1 vindjakke/løbejakke
1 par strømper, gerne tykke
Eventuel
1 par klip-klapper, fra omklædning til bro
1 hue

Tilmelding til instruktion

Begge kajakkursuser er afholdt og der er ikke planlagt flere i 2017.

Datoer til instruktion i 2018 forvents klar i januar.